Steigerhout schutting

Windscherm voor terras maken

Windscherm terras maken

Windschermen worden steeds populairder om het terras aangenaam te maken. Doordat door een goed windscherm op maat de gevoelstemperatuur aangenamer wordt op het terras komen deze schermen steeds meer terug in de horeca en op andere terrassen. De meest gebruikte oplossing is om gebruik te maken van veel glas. Glas heeft namelijk als eigenschap dat het wind tegenhoudt, maar tegelijkertijd de zon en dus ook de warmte van de zon door laat. Doordat het glas ook doorzichtig is geeft het scherm een ruimtelijk beeld en kan men vanaf het terras lekker van zich af kijken. Zo is de afsluiting van de buitenomgeving minimaal.

Hoe een vast windscherm te maken

Een vast en doorzichtig windscherm maken kan dus door middel van het gebruik van glas. Glas heeft echter als nadeel dat het als het op zichzelf staat redelijk snel breekt en dit is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom wordt er voor windschermen vaak gebruik gemaakt van een stevig aluminium profiel die ervoor zorgt dat het glas stevig is gemonteerd. Dit zorgt voor een vaste constructie die niet terugdeinst tegen een beetje wind of een klein stootje. Wat wel belangrijk is om te doen is een goede opname te maken van te voren. Als men van te voren goed vast stelt wat de maten zijn, waar de wind vandaan komt en welke plek men uit de wind moet zitten dan kan er precies op maat een windscherm worden gemaakt. Dit scherm verdoet dan zeker weten aan de wensen en behoeftes van de terrasbezoeker.

Welke soort glas gebruiken voor een windscherm

Een windscherm staat buiten en zal dan ook tegen een stootje moeten kunnen. Als u een aluminium constructie gebruikt is de stevige basis al gelegd. Het glas dient echter ook stevig te zijn, anders zal dit snel sneuvelen als er een tikje tegen het glas wordt gegeven. Zeker in de horeca is dit niet de bedoeling. Vaak wordt daarom gebruik gemaakt van gehard glas en soms zelfs gehard in combinatie met gelaagd glas. Gehard glas is ruim 7 keer zo stevig als normaal enkel glas en kan dus wel tegen een stootje. Het voordeel hiervan is ook dat als het glas breekt er geen scherpe glasscherven achterblijven waar men zich aan kan snijden.

fredsbouwtek300x250

 

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Loading...

Download Hier 10.000 Bouwtekeningen Voor De Echte Doe-Het-Zelver! >>Klik Hier<<