Konijnenhok ontwerpgids

Gezond konijnenhok ontwerpgids

Als je van plan bent om een nieuw konijnenhok te kopen of te bouwen sporen we je aan om verder te denken dan de doorsnee hokjes die je ziet in de normale dierenzaak. Konijnen hebben variatie en ruimte nodig om in te rennen en spelen. In dit artikel hebben we een paar ideeën en aanwijzingen verzameld die jou zullen helpen om een gezond konijnenhok voor jouw konijntje te ontwerpen.

Op het eerste gezicht is het bouwen van een konijnenhok een eenvoudig proces als je een beetje kennis hebt van het werken met hout. Om deze redenen gaat dit artikel niet over het technische proces van het maken van een konijnenhok.  In plaats daarvan wilde ik vandaag gaan kijken naar de ruimtenormen en ontwerpfuncties die je zou moeten betrekken in jou konijnenhok.

De waarheid is dat teveel mensen hokjes voor hun konijntjes aanschaffen die eenvoudigweg te klein zijn. Konijnen hebben ruimte nodig om in rond te huppelen, rechtop hun achterpootjes te staan en af en toe even rond te dartelen. Ze kunnen dat eenvoudigweg niet doen in het doorsnee konijnenhok dat ze verkopen in de meeste winkels.

Soms liever nog dan gewoonweg een doorsnee konijnenhok te gaan bouwen, zou een betere optie kunnen zijn om voor iets creatievers gebruik te maken van de ruimte in jouw huis of tuin. Neem een kijkje naar de onderstaande video voor een aantal voorbeelden van creatieve konijnenhokken die goeie ruimtes hebben voor konijntjes om in te leven.

De belangrijkste dingen waar je je op moet concentreren is ten eerste om een veilig heenkomen te hebben voor je konijn. Een ruimte dat droog en warm is waar hij kan uitrusten en slapen. Daarnaast heb je veel ‘outdoor-ruimte’ nodig waar hij kan exploreren, spelen en lichaamsbeweging kan krijgen. Zorg ervoor dat beide ruimtes veilig zijn zodat je je konijn binnen kan houden en roofdieren buiten.

Een andere optie die je misschien zou kunnen overwegen is een indoor- ren. Dit is echt een goeie manier om meer interactie met je konijn te hebben, vooral gedurende de donkere, koude wintermaanden wanneer vele konijntjes alleen worden gelaten en opgesloten in hun slaapruimtes gedurende het grootste deel van de dag. Ik hoop dat het jou tot nadenken heeft gezet tijdens het ontwerpen van jouw konijnenhok.

Zoek jij een bouwtekening voor een Tuinbank, Konijnenhok,Kippenhok etc dan raad ik je Fred’s Bouwtekeningen aan dit is volgens mij het meeste complete product op het internet te vinden, lees hier mijn review van het pakket.

Konijnenhok ontwerpgids

 

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Loading...

Download Hier 10.000 Bouwtekeningen Voor De Echte Doe-Het-Zelver! >>Klik Hier<<