Stapelbed steigerhout

Stapelbed steigerhout

Ben je opzoek naar enkele goede tips voor het maken van een stapelbed in steigerhout? Als je dit stapelbed zelf wil maken moet je zeker dit artikel lezen.

Waarom steigerhout?

 • Steigerhout is ruw en robuust maar zeer mooi als afgewerkt product.
 • Het is een natuurlijk product en steigerhout past in elk soort interieur zowel modern, strak of landelijk interieur.
 • Steigerhout is origineel een vurenhouten plank en deze is meestal afkomstig van hout uit Noord Scandinavië. Deze draagt de naam steigerhout omdat deze meestal gebruikt werden als loopplank bij een havensteiger of bij een bouwsteiger. Nu word dit soort hout gebruikt voor allerhande meubels te maken.

Steigerhout bewerken?

 • Voor een goede bevestigen gebruik je het best RVS schroeven voor het bewerken van steigerhout of hard hout. TIP: Opgelet! Koop deze bij een speciaal zaak en niet zomaar ergens online want er zijn natuurlijk ook namaak RVS schroeven op de markt en deze breken zeer gemakkelijk en je kan je stuk hout gaan uitboren of zelfs weg gooien omdat je een goedkope schroef hebt gebruikt.
 • Altijd voorboren op schroefdiameter in het deel waar de schroef op komt, voorboren op kerndiameter in het deel waar de schroef in gaat
 • Altijd het stuk steigerhout voorboren op de diameter van de schroef dit in het deel waar de schroef komt en ook voorboren op de kerndiamter in het deel waar de schroef ingaat.

Afmetingen stabelbed in steigerhout?

 • Je gaat best te werk met steigerhouten planken van 30mm dik.
 • Je gebruikt het beste 50mm lange schroeven, je boort deze best voor (+- 4mm diep) zodat de schroef mooi in het hout verzonken zijn
 • Het kinderbed heeft meestal standaard een afmeting van 70cm of 90 cm en een lengte van 2meter, dus als je zelf een stapelbed in steigerhout wil maken moet je hier zeker rekening met houden omdat je anders een probleem hebt om een geschikte matras voor dit stapelbed te vinden. En een buiten maat voor een matras is meestal duurder dan een standaard maat voor een matras
 • De hoogte van dit stapelbed in steigerhout kan je best goed nameten. Hou er rekening mee dat je kind comfortabel in en uit het bed kan stappen zonder zijn hoofd te stoten aan het plafond. Ik neem altijd een marge van 80cm a 90cm boven het bed voor een comfortabele in en uitstap van het stapelbed steigerhout.

Afwerking.

 • Als het stapelbed steigerhout helemaal in elkaar staat moet je deze ook nog afwerken. Je kan deze best mooi opschuren (zodat er geen splinters of bramen meer zijn)
 • Ik geef de voorkeur aan waterdragende grondverf deze is vrij mat, breng deze verdund aan zodat je de hout tekening van het steigerhout mooi blijft zien.

Tips en Voorbeelden.

 • Gebruik de juiste RVS vijzen voor het stapelbed steigerhout, gebruik GEEN namaak!
 • Meet zorgvuldig alles na zodat je zeker GEEN fouten maakt bij het zagen of boren van het steigerhout voor het stapelbed.

Stapelbed Steigerhout Voorbeeld 1

Stapelbed Steigerhout Voorbeeld 2

Stapelbed Steigerhout Voorbeeld 3

Stapelbed Steigerhout Voorbeeld 4

 Slot

“Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad, ik vond het in ieder geval leuk om dit artikel voor jou te schrijven”

Zoek jij een bouwtekening voor een Tuinbank, Konijnenhok,Kippenhok etc dan raad ik je Fred’s Bouwtekeningen aan dit is volgens mij het meeste complete product op het internet te vinden, lees hier mijn review van het pakket.

Stapelbed steigerhout

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Loading...

Download Hier 10.000 Bouwtekeningen Voor De Echte Doe-Het-Zelver! >>Klik Hier<<