Klaptafel Maken

Klaptafel Maken

Ben jij een echte klusser en wil een origineele klaptafel maken (niet van Ikea) helemaal op maat en naar jou eigen smaak. Dan moet je dit artikel zeker lezen voor tips bij het zelf maken van een kaptafel.

Welk Materiaal?

  • Je kan best de klaptafel maken uit berkentriplex als het een klaptafel is voor binnen gebruik. Ga je dit klaptafeltje ook al eens buiten gebruiken kan je best berkentriplex gebruiken maar dan de watervaste verlijmde soort. Dit hout kan je enkele bij een houthandel verkrijgen of een grotere doe het zelf zaak.
  • Voor een goedekopere uitvoering van je klaptafel kan je deze ook maken uit mutiplex, deze heeft als nadeel dat je aan de zijkant de verschillende hout laagjes ziet maar dit is makkelijk op te lossen door hier een mooi afwerklatje tegen aan te lijmen of zelfs te strijken :)

Welke afmetingen?

  • Ja kan je klaptafetje maken zo groot als je zelf wil maar hou er rekening mee dat de hout plaat meestal een grote heeft van 244x122cm ( Dit zal zeker voldoende zijn  ;) )
  • De standaard hoogte voor een klaptafel ligt tussen de 65cm en 85cm, dus de hoogte kan je zelf nog kiezen.
  • De dikte van het tafelblad is het best 18mm of zelfs 24mm voor als je een echt stevige klaptafel wil maken.

Afwerking.

  • De zijkant zou ik afwerken met een strijk strip zodat je de laagjes van het hout niet meer ziet, of met een afwerk latje moot afwerken
  • De poten kan je afwerken met het resterende hout of je kan hier een buizen frame onder plaatsen dit is kwestie van smaak wat jezelf wil.

Tips en Voorbeelden.

  • Gebruik altijd water vast hout ook dat dit klaptafeltje alleen maar binnen gaat gebruikt worden omdat er al snel een glas met drinken op gemorst word.

Klaptafel Voorbeeld1

Klaptafel Maken

Klaptafel Voorbeeld2

Klaptafel Maken

Klaptafel Voorbeeld3

Klaptafel Maken

Klaptafel Voorbeeld4

Klaptafel Maken

Slot

“Ik hoop dat je wat aan dit artikel hebt gehad, ik vond het in ieder geval leuk om dit artikel voor jou te schrijven”

Zoek jij een bouwtekening voor een Tuinbank, Konijnenhok,Kippenhok etc dan raad ik je Fred’s Bouwtekeningen aan dit is volgens mij het meeste complete product op het internet te vinden, lees hier mijn review van het pakket.

Klaptafel Maken

Klaptafel Maken

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Loading...

Download Hier 10.000 Bouwtekeningen Voor De Echte Doe-Het-Zelver! >>Klik Hier<<