VAN BOUWVAL TOT THUIS

VAN BOUWVAL TOT THUIS

Wie had er al die maanden geleden gedacht dat je een verbouwing zou overleven? De fundering van het hele huis was omhoog gehaald. Van de muren bleef nimmer het skelet over. En stromend water was alleen maar bij de buren te vinden. De hoeveelheid stress die een verbouwing met zich meebrengt is niet niets. Maar gefeliciteerd, je leeft nog, je huwelijk is nog in stand en de bank wil nog steeds zaken met je doen. Belangrijkst van allemaal: je bent eigenaar van je droomhuis!

De droomfase…
De droomfase zo net voor de verbouwing is geweldig. Je denkt aan wat je allemaal moet/wilt veranderen. Woon-, en doe-het-zelf bladen worden verslonden en je leeft in je hoofd al in je nieuwe huis.

De realiteit…
Dan slaat de realiteit als een mokerslag in. Met de aankoop van je bijna bouwval is je torenhoge hypotheek een feit. De pijnlijke tijd van compromissen is aangebroken en je wordt ontwaakt uit de droomfase. De keuken moet misschien een beetje ingetoomd worden, zodat er in de badkamer toch een vrijstaandbad kan komen. En de avonduren en weekenden zijn lang genoeg om het merendeel van het werk zelf uit te voeren.

Het punt in de verbouwing wanneer je je hele huis tot op het skelet uit elkaar getrokken is, moet toch wel het diepte punt zijn. Je vraagt je af of je het ooit weer in een degelijke staat terug kan brengen. En dan het liefst binnen binnen het tijdsbestek die je ervoor vrijgemaakt hebt. Net als je bijna je burn-out tegen het lijf loopt, begint je huis op te leven. Je kan zien waar je het allemaal voor doet en hebt gedaan.

Prestatie
Maandenlang van intens emotioneel verbouwen gaat niemand in de koude kleren zitten, maar de euforie en het genot van wonen in een huis dat compleet voor je genuchten en gemak is gemaakt, is met niets te vergelijken. Iedere muur, elke spijker, elk hoekje heb je zelf tot leven geroepen.

Een prestatie waar je trots op mag zijn en waarvan je wilt dat iedereen kan meegenieten. Dus je laatste klus: het maken van een fotokalender. Zo kunnen vrienden en familie zien waar het allemaal om te doen was: de ontwikkeling van bouwval tot thuis!

Gouden tip! Zorg ervoor dat je de honderden foto’s die je gedurende de maanden door maakt af en toe filtert om de beste ertussen uit te halen. Op die manier heb je al een selectie van de beste foto’s als je je kalender gaat ontwerpen. En vergeet niet persoonlijke verhalen bij iedere foto te vermelden.

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Loading...

Download Hier 10.000 Bouwtekeningen Voor De Echte Doe-Het-Zelver! >>Klik Hier<<