gereedschapskist

Zelf een hek plaatsen

Zelf een hek plaatsen

Met een hek kan men een tuin, grasveld of erf goed afsluiten. Een hekwerk kan zorgen voor veiligheid, het aanduiden van de scheidslijn tussen verschillende perselen, maar kan ook bijdragen aan een mooie afwerking van de tuin.

Wilt u zelf een hekwerk gaan plaatsen, dan is het belangrijk om van te voren de exacte maten door te geven, zodat het hekwerk geheel op maat voor u aangepast kan worden. Dit kan het plaatsen al stukken gemakkelijker maken. Wanneer u het hekwerk gaat plaatsen is heb verstandig om een bepaald stappenplan te volgen.

Steigerhout Schutting

Steigerhout schutting2

1. Begin eerst met het plaatsen van referentiepunten. Hiervoor kunt u het beste op de uiteinden en hoeken paaltjes in de grond slaan. Span hiertussen vervolgens een touwtje, en zorg ervoor dat dit touwtje waterpas is. Op deze manier ziet u meteen of er ergens grond bijgevuld moet worden of dat er ergens wat weggehaald moet worden. Meet de exacte afmetingen van de hekdelen op en boor precies op de juiste afstanden gaten in de grond tot ongeveer 60cm diep.

2. Leg vervolgens een hekwerk paneel op de grond en bevestig deze aan de eerste twee palen. Vervolgens kun je in de eerste twee putten beton gieten. Giet ongeveer 10cm beton in de gaten en plaats vervolgens het paneel en de palen in de gaten. Kijk langs het paskoord of het hek op de juiste hoogte staat. Pas dit eventueel nog verder aan en stort daarna het hele gat vol met beton en stamp het geheel goed aan. Let er goed op dat het hekwerk paneel een afstand van ongeveer 5 cm van de grond behoudt.

3. Vervolgens kan het volgende paneel aan de derde paal worden bevestigd. Doe dit terwijl het paneel op de grond ligt en plaats vervolgens de paal in het desbetreffende gat met een laagje van 10cm beton en bevestig het paneel aan de tweede paal. Wanneer het hekwerk weer recht staat, stort dan de rest af met beton.

4. Wanneer u ervoor kiest om een metalen hek te plaatsen wordt door vele experts aangeraden om deze in beton vast te zetten. Hierdoor weet u zeker dat het hek jaren kan blijven staan. Maar dat besluit is natuurlijk aan u zelf. Het is eventueel ook mogelijk om de palen in de grond te heien.  

fredsbouwtek300x250

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Loading...

Download Hier 10.000 Bouwtekeningen Voor De Echte Doe-Het-Zelver! >>Klik Hier<<