Zelf een PVC vloer aanleggen

Een PVC vloer is een houtvrije parketvloer welke is gemaakt van verschillende lagen PVC, deze is dus van kunststof. Een PVC vloer is een erg goed alternatief voor bijvoorbeeld laminaat of parket omdat de kwaliteit van een PVC vloer erg hoog is. Deze zijn namelijk erg duurzaam, eenvoudig in onderhoud, stabiel en sterk. Daarnaast werkt PVC geluiddempend waardoor omgeving-en contactgeluiden tot het minimum worden beperkt. Tegenwoordig ontdekt men steeds vaker de PVC vloer, mede doordat deze door huidige technieken qua uiterlijk nauwelijks is te onderscheiden van houten vloeren. Daarnaast heb je verschillende soorten PVC vloeren.

Magnetische PVC vloer

Je legt op een magnetische folie de stroken van de PVC vloer. Deze stroken zijn op voorhand voorzien van metaalgranulaat. Dit maakt het leggen van de vloer erg gemakkelijk omdat je handig kunt schuiven indien een strook niet helemaal goed is geplaatst. Dit biedt een erg groot voordeel omdat je een strook ook erg gemakkelijk kunt vervangen. Het nadeel is dat de stroken niet vast komen te liggen waardoor deze ook kunnen gaan verschuiven.

Een zelfklevende PVC vloer

Een zelfklevende PVC vloer heft al zelfklevende lijm op de stroken liggen. De lijmlaag zit hier al op en worden dan ook geleverd met een folie over deze laag. Je hoeft dus bij het leggen van de vloer enkel nog de folie van de stroken af te halen en de stroken in de goede positie neer te leggen. Belangrijk hierbij is dat de ondervloer goed vlak is zodat de stroken goed kunnen hechten. Zelfklevende PVC vloeren zijn ook geschikt voor huizen met vloerverwarming, vaak hebben zelfklevende PVC stroken wel een kortere levensduur.

PVC vloer plakken of klikken

Je hebt PVC vloeren die een klikverbinding bevatten maar daarnaast ook PVC vloeren die je kunt plakken aan de ondergrond. Een PVC vloer aanleggen met behulp van een kliksysteem is erg eenvoudig en behoeft ongeveer dezelfde inspanningen als het aanleggen van een laminaatvloer., Voordeel is ook dat de ondergrond niet geheel vlak dient te zijn. Bij het plakken van een PVC vloer is dit wel erg belangrijk. Een verlijmde OVC vloer heeft als voordeel dat deze zich beter hecht aan de ondergrond omdat je sterkere lijm kunt gebruiken.

Kiezen PVC vloer

Zo zie je dat ieder soort PVC vloer zijn eigen voor en nadelen heeft. Zeker bij het aanleggen heb je dus verschillende mogelijkheden maar de manier van aanleggen kan zeker ook effect hebben op de duurzaamheid van de vloer. Kijk dus goed of je gemak wilt voor korte termijn of dat je wilt dat je vloer lang meegaat.

Meer info over 10.00 Bouwtekeningen ?

Klik Hieronder

fredsbouwtek300x250

 

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by WooThemes

Loading...

Download Hier 10.000 Bouwtekeningen Voor De Echte Doe-Het-Zelver! >>Klik Hier<<